Hem posat en marxa la iniciativa Experiències Invenies. Es tracta de jornades de trobada en les quals, segons el Director General d’Invenies, Josep Maria Caselles, “prentenem donar a conèixer i compartir exemples i models de referència d’emprenedoria social i fer divulgació dels processos de canvi que estem implantant a les organitzacions dels nostres clients, conjuntament amb ells”. Tenint en compte que “el coneixement i la innovació social són el fonament i el que impulsa l’activitat d’Invenies – comenta Caselles – és important contribuir a la reflexió i a l’aprenentatge per poder continuar progressant i avançant”.

Aquestes jornades, que volem celebrar amb una periodicitat trimestral, presentaran 3 projectes en diferents estats de procés: un d’èxit, ja consolidat; l’experiència d’un emprenedor que estigui iniciant el seu, posant-lo en marxa, i l’exposició conjunta amb un dels nostres clients, de com hem abordat metodològicament el procés de canvi demandat.

En la primera jornada, celebrada el 30 de juny, vam poder conèixer de primera mà, la iniciativa The Social Coin. Aquesta mena de cadena de favors a través d’una moneda biodegradable i que conté una llavor plantable, ja forma part de la vida quotidana d’empreses multinacionals com Cisco Systems, Telefónica o Iberdrola. Segons va explicar l’emprenedor i co-fundador, Koldo Goikoetxea, la idea de The Social Coin és purament altruïsta i de base social:  “promoure actes d’altruisme a través socialcoind’accions locals que incrementen els valors humans mitjançant la interacció i la motivació per un canvi social”. Una molt bona manera d’exercir la Responsabilitat Social Corporativa i un sistema d’estendre com a taca d’oli la capacitat altruista i d’ajuda mútua de les persones arreu del món. De fet, l’anècdota d’aquesta organització, segons Koldo Goikoetxea, és que, en un principi van començar a repartir monedes i favors a nivell local, però de cop i volta “algú ens va explicar que una empresa de la Índia havia rebut una social coin. Extraordinari! La moneda i la cadena d’ajudes havia viatjat des de Barcelona a l’altra punta del món. És aquí quan vàrem veure que la nostra idea podia ser global”.

The Social Coin és una iniciativa relativament recent que encara està fent el camí de l’expansió. Cas diferent és el d’Òmnium Cultural. Segons va explicar el director, Oleguer Serra, “en el moment en el qual vàrem decidir renunciar a les subvencions oficials, vam decidir posar en marxa un nou sistema organitzatiu, cosa que hem aconseguit implantar amb la col·laboració d’Invenies”.Òmnium El cas d’Òmnium és un bon exemple per visualitzar els processos de canvi que, de manera conjunta amb els clients, estem impulsant. Segons Serra, “abans Òmnium era una institució molt professionalitzada. Ara, en canvi, s’ha de comptar molt més amb el paper dels voluntaris. El que hem fet és optar per un sistema organitzatiu adreçat a processos”. El director d’Òmnium va destacar que aquest sistema “ens obliga a parlar molt entre nosaltres i pactar qui fa què. Això és molt bo perquè clarifica les coses i rebaixa moltíssim l’estrès a la feina”.

Òmnium Cultural, el projecte d’èxit consolidat que vàrem presentar en la primera jornada Experiències Invenies compta actualment amb prop de 52.000 socis, uns 40.000 voluntaris i una plantilla de 67 treballadors. Les explicacions d’Oleguer Serra van deixar la Mercè Botella, vice-presidenta d’Eticom – Som Connexió amb la boca oberta. Eticom és una iniciativa emprenedora que comença ara el seu Eticomcamí. Segons Mercè Botella, “som una cooperativa sense afany de lucre que vol cobrir les necessitats de telefonia i connexió a internet al servei de les persones, no de les grans empreses”. Però encara van més enllà. Botella explica que “estem mirant d’impulsar un moviment social per transformar l’economia, reduir, reutilitzar i reciclar residus tecnològics”. De fet, en la filosofia d’Eticom es basa en tres punts bàsics: “la informació i el coneixement està en mans dels clients; la propietat no és de ningú en concret perquè ens hi impliquem tots; els diners ens interessen només per mantenir el sistema de comunicacions”. De moment, són prop d’un centenar de cooperativistes i han començat a donar servei de telefonia, i alguns ajuntaments ja han mostrat interès per a aquesta nova iniciativa i utilitzar Eticom per subministrar serveis telefònics al municipi.