En Josep Maria Caselles va impartir una classe sobre Innovació social al Postgrau en Smart City de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) el passat 9 de Febrer.

La seva línia discursiva va transcórrer desenvolupant una visió estratègica des de la perspectiva de la innovació social, per definir les ciutats de les persones dins del concepte Smart City.

Va fer un repàs de les perspectives de futur – a partir de l’avaluació de l’entorn- per passar a definir els objectius i reptes que tenen les ciutats que volen caminar cap el concepte Smart. Les tecnologies permeten fer canvis disruptius, però hi ha que alertar: “Cal saber cap a on anar i com s’hi va”.

L’enfocament de la innovació social des del rol del sector públic i del sector privat, – per separat de vegades, i junts d’altres- són necessaris, no només per millorar la societat sinó també per millorar la capacitat de les persones per actuar.

I per acabar, la frase amb la que es va iniciar la classe i que, alhora, la resumeix: Un projecte de Smart City no és un projecte de tecnologia sinó un projecte de persones.