Hem arrencat aquesta primavera amb energia, reforçant el nostre compromís amb el bé comú, entrant a formar part de diferents xarxes de l’entorn social de Barcelona.

Per una banda la Xarxa d’Economia Social de Barcelona (XESB) i per l’altra Barcelona + Sostenible (antiga Agenda 21 de l’Ajuntament de Barcelona). Amb totes dues ja fa temps que ens coneixíem i havíem coincidit en diferents actes, però faltava rubricar-ho i així ho hem fet, signant el Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat i sol·licitant formar part de la XESB, enfortint les relacions amb l’entorn social més proper.

Arrel d’una de les diferents activitats programada conjuntament per aquestes dues entitats, vam poder conèixer de primera mà el Balanç Social, que ha creat la Xarxa d’Economia Solidaria, en un taller dirigit per un dels seus tècnics i que també va comptar amb la participació d’una de les entitats sòcies de la XES, la cooperativa l’Apòstrof.

Cal diferenciar entre XESB, que juntament amb Barcelona + Sostenible són impulsades per l’Ajuntament de Barcelona, i XES impulsada pel Grup Cooperatiu Ecos, tot i que la raó de ser d’ambdues és treballar per enfortir les entitats i empreses que aposten per un model alternatiu, econòmicament sostenibles alhora que democràtiques, equitatives i amb consciència social i ambiental.

Així doncs, a més d’haver entrat a formar part de les dues entitats esmentades, també ens comprometem a realitzar el Balanç Social d’Invenies aquest proper juny, ja que ens ha semblat una eina molt ben treballada per mesurar el compromís de les entitats amb els aspectes socials i ambientals, i que sota el lema Ensenya el Cor fomenta la transparència i la rendició de comptes d’entitats socials i empreses.

E una altra de les activitats en que hem participat per segon any consecutiu és el FemXarxing una encertada iniciativa per fomentar el coneixement i el networking entre les entitats que formen Barcelona +Sostenible. I també és d’on hem pres el nom per titular aquest article…

També guiats pel nostre tarannà d’acompanyament vam assistir a la presentació de l’esperançador Social Business City, programa de promoció i suport de l’emprenedoria social i les empreses socials, ideat pel Premi Nobel de la Pau 2006, Professor Muhammad Yunus.

Coneixeu d’altres xarxes en les que val la pena participar?