xarxes

No sé si vosaltres també us hi heu trobat però últimament a gairebé totes les reunions a què assisteixo, en el moment en què apareix el nom d’una entitat, empresa o persona… algun dels assistents agafa –immediatament- la tauleta, mòbil o l’ordinador i busca aquell nom a la xarxa. Sí: La web s’ha convertit en la carta de presentació instantània de qualsevol organització i xarxes -com el LinkedIn-, en la de les persones en l’àmbit laboral…

Tot i que cada cop hi ha eines més senzilles per fer-les i mantenir-les, dissenyar una pàgina web nova és complicat i requereix molta reflexió. No estic parlant de qüestions tècniques, sinó de quin ús en volem fer i de quina imatge volem oferir. I encara que ens hi esforcem és probable que la web no acabi de satisfer mai per complet les nostres necessitats, o que de seguida en surtin de noves que no s’havien previst. Però això no ha de fer ni que la deixem de fer servir – no fa bon efecte veure que les últimes actualitzacions d’una empresa són de fa molts mesos o anys!- ni que l’hàgim de renovar constantment, ja que molt probablement no es disposa de recursos suficients.

Una de les tendències actuals en diferents entitats i empreses és actualitzar-les només al Facebook i deixar molt de banda la web. Facebook és una xarxa molt fàcil d’usar, que ens pot ser molt útil, i podem tenir-hi moltes interaccions però  hem de pensar que les seves no són pàgines totalment obertes: és difícil buscar-hi continguts i pot haver persones sense perfil, que no podran accedir a molts dels temes o que si s’han d’identificar per llegir-los – i no hi estan realment interessats-, es quedin pel camí.

Val la pena doncs, fer un esforç i donar-li una oportunitat a la web, ja que sovint es disposa d’unes eines a les quals es pot treure més rendiment del que es treu, és a dir que potser no fa falta reformar gaire el que ja es disposa sinó de fer-ne un ús més adequat.

 

Articles relacionats:

La fractura digital a les entitats


[i] Buscar informació sobre un mateix a Internet, sobretot a través de posar el teu nom en un buscador.