anuari2013Anuari 2013 del Tercer Sector Social de Catalunya, al CaixaForum Barcelona. Una publicació que, seguint un camí iniciat fa 10 anys (pel Llibre Blanc del Tercer Sector civic-social a Catalunya -el primer estudi sobre el sector que oferia dades sobre la seva dimensió i plantejava els principals reptes per la seva evolució-), té com  objectiu avaluar l’estat i l’evolució de les organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya. La investigació –però- ha pretès aprofundir en: l’impacte que ha tingut la crisi en el paper de les entitats socials.

Més enllà de les dades  -que si us feu amb l’Anuari podreu trobar-, i més enllà de les conclusions que se n’han estret de l’anàlisi d’aquestes dades, voldria centrar la meva reflexió en un aspecte que crec cabdal: l’any analitzat en l’Anuari.

En un moment de gran convulsió, en què succeeixen esdeveniments que han provocat canvis determinants i que afecten molt intensament les persones (en el mercat laboral, en el món de l’educació, en l’accés a la sanitat o en els serveis socials…), el Tercer Sector Social, està treballant amb dades recollides al llarg de l’any 2013 sobre dades tancades l’any 2011.

Segurament no hi ha altra manera de fer-ho, però ben segur que no posiciona amb prou fortalesa el sector.

Els sectors estratègics actualment treballen amb dades de períodes molt curts de temps. El llarg termini ha desaparegut de les planificacions, i les decisions es prenen quasi amb dades de conjuntura.

Això segurament tampoc és el millor, però entre una cosa i una altra segurament hi ha maneres de fer que han de ser INNOVADORES. Al Tercer Sector Social, posar l’anàlisi amb dades el més pròximes possible al servei de les persones que estan en l’acció, podria comportar una major capacitat de reacció, més eficàcia i millor atenció sobre els col·lectius atesos.

El repte, ara -probablement-, és evolucionar des dels llargs qüestionaris necessaris per l’Anuari, a un model que permeti distribuir aquest esforç de recollida de dades, de manera més lineal en el temps, fent-la de forma dinàmica i continuada. D’aquesta manera es disposarà d’informació més actual, regular i freqüent sobre el sector: sobre tots els àmbits del Tercer Sector.

Un repte –sens dubte- ambiciós però possible amb la tecnologia existent i amb la implicació real de les organitzacions, que en definitiva seran els beneficiaris d’una eina d’anàlisi més útil per a l’acció.