La xarxa no s’està mai quieta, sinó que evoluciona a una velocitat difícil de seguir. Fa quinze anys tenir accés a Internet i correu electrònic es va començar a fer necessari. Després empreses i entitats van adonar-se de la importància de tenir la pròpia pàgina, on les persones els poguessin trobar i contactar-hi de forma virtual. Posteriorment s’ha anat incorporant el 2.0 amb més interactivitat, i que ha desembocat en les xarxes socials que ara estan en un punt àlgid.

Global Network

Quin serà el proper pas? De ben segur que hi ha moltes teories, però ningú ho sap del cert i per tant tampoc ens podem preparar de forma anticipada.

Tota aquesta revolució digital fa que tal i com passa en determinats grups socials, també hi hagi fractura digital entre les entitats. Les més grans i que compten amb bons equips de comunicació poden sortir-se’n sense problemes, però i què passa amb les entitats petites? Tenir  presència a la xarxa requereix dedicació i també coneixements que han de ser reciclats contínuament, les xarxes socials en són un bon exemple, i això pot suposar un gran esforç.

És necessari ser a les xarxes socials?

Moltes entitats debaten si cal obrir comptes a les xarxes socials. És evident que no és imprescindible per a cap entitat estar al Facebook o al Twitter, i pot ser molt bé que d’aquí a quinze anys més aquestes xarxes ni existeixin ni les recordem. Però tot i això no ser-hi es perceb com quedar-se enrere. Això fa que moltes entitats tinguin comptes a les xarxes sense saber ben bé què fer-ne. I és que obrir els comptes és fàcil, però omplir-los de contingut i fer una política adequada de comunicació: no. S’ha de tenir clar a qui ens dirigim, quin missatge volem donar i com fer-ho específicament, ja que cada xarxa té una finalitat diferent.

Les entitats petites han d’intentar optimitzar els recursos , i una bona planificació és molt important. A l’hora d’organitzar les tasques setmanals cal tenir en compte l’estona que es dedicarà a les xarxes, i establir un nombre de continguts per aportar-hi d’acord amb aquest temps. Això ajudarà a mantenir un equilibri en els perfils propis. I per no quedar estancats, és important analitzar, cada cert temps, l’impacte dels missatges que s’envien i en funció d’això replantejar la política de comunicació. És un esforç que pot fer que, a la llarga, el nostre missatge arribi a molta més gent i que els nostres associats estiguin molt més a prop.