present quimQuim Sabater fa la conferència inicial del programa d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa: “Som responsables de deixar un món millor”

Una conferència del soci-director d’Invenies i president de l’Observatori del Tercer Sector, Quim Sabater, va protagonitzar la presentació del projecte d’Emprenedoria Social que organitza Barcelona Activa.

Es tracta d’un programa l’objectiu del qual, és la creació d’iniciatives emprenedores transformadores en el camp de l’emprenedoria social, facilitant eines específiques que permetin a les persones emprenedores crear i consolidar la seva empresa. La consultoria social, Invenies, és l’empresa encarregada del programa de guia als participants, d’impartir els cursos i organitzar els actes diversos previstos en el projecte.

La necessitat de canviar i evolucionar cap a una societat més justa i ben organitzada socialment va ser el tema de la conferència inaugural.

Segons Quim Sabater, “qualsevol acció que posem en marxa, en la perspectiva de la creació econòmica, tindrà conseqüències sobre nosaltres, sobre els altres i també sobre l’entorn”. Sabater explica que actualment les empreses tenen en compte l’àmbit legal, seguiment de l’ordenament jurídic, i el moral o els costums arrelats, però cal anar més enllà “i incorporar també l’ètica, les accions d’impacte social”. El consultor va fer èmfasi en la contradicció sobre la que està construïda la societat actual: “resulta que hem de posar en marxa projectes d’emprenedoria de responsabilitat social quan això no hauria de ser el normal”. Segons Sabater encara vivim en una societat poc responsable.

Davant d’un públic majoritàriament jove que omplia de gom a gom la sala de conferències al Convent de Sant Agustí de Barcelona, Quim Sabater va convidar a introduir canvis per aconseguir una societat madura i responsable. En aquest sentit, Sabater va comentar que “cal utilitzar de manera diferent la tecnologia, l’economia i el poder per aconseguir un canvi social que ens porti a organitzar la societat d’una altra manera”.

Per Sabater, aquests canvis “segurament no modificaran l’equilibri mundial, però la nova organització té sentit perquè cal actuar amb una ètica que tingui en compte el futur. Som responsables de deixar un món millor. Si no ho fem, no hi haurà futur per una majoria de persones”.

Quim Sabater va tancar la conferència posant un exemple quotidià: “el dia que no calgui que els autobusos tinguin seients reservats per a persones vulnerables, tindrem una societat responsable”.

El projecte d’Emprenedoria Social, que començarà el proper mes de gener, inclou formació, tutoria, ajuts econòmics i accions de networking. Es tracta d’una nova línia de treball que posa en marxa Invenies, amb l’objectiu d’ampliar serveis en el camp de la innovació social a Catalunya.

El calendari d’inscripcions al programa d’Emprenedoria Social es tancarà ell proper 7 de gener.