Dijous 3 de novembre de 2016.  Auditori Pompeu Fabra de l’Edifici dels Enginyers (Via Laietana 39, 5a planta de Barcelona).
En els darrers quinze anys el món ha iniciat una transformació extraordinària gràcies a l’impacte de les noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC) i el desenvolupament de nous ecosistemes basats en la digitalització. El primer impacte s’ha produït en els hàbits i formes de consum personal.

L’adopció de la nova tecnologia en l’àmbit de l’empresa ha transformat també les estratègies en l’àmbit del comerç i en la resta de sectors claus de la societat.

La penetració del món digital en la vida quotidiana és imparable, i ja comença a prendre forma en la gestió i el funcionament ordinari de les llars per mitjà de la IoT (Internet of Things). La darrera frontera de la tecnologia, el benestar social i l’educació, comença també a ser vençuda amb l’aparició de tecnologia que millora la inclusió social i els resultats educatius per mitjà d’aplicacions i programes específics.

Això, que els acadèmics ja no dubten de qualificar de quarta revolució industrial, planteja reptes i oportunitats importants respecte de com pot beneficiar la gestió de l’espai públic, millorar el benestar i la inclusió i participació socials i adaptar l’administració pública per fer-la més eficient, eficaç i en definitiva, útil i adaptada a les necessitats de la població.

Les ciutats són l’àmbit on més s’ha generat debat sobre com el la tecnologia digital pot millorar la vida de les persones. És normal que sigui així perquè l’espai urbà és el més procliu a incorporar tecnologia que millora el funcionament de la vida quotidiana, i perquè els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans, són els primers en copsar les necessitats canviants de la població.

Arreu d’Europa, també a Catalunya, la societat civil, l’empresa i les administracions locals han iniciat experiències basades en la innovació per estudiar i testar com les ciutats poden transformar-se en smartcities o ciutats intel·ligents, aprofitant al màxim les noves eines i instruments tecnològics.

Catalunya està en una posició privilegiada per contribuir a aquest debat amb idees i amb la generació d’estratègies i projectes. L’elecció de Barcelona com a Mobile World Capital fins el 2023 possibilita, més enllà de la celebració del Congrés anual de GSMA, la generació d’oportunitats en l’àmbit científic, empresarial, administratiu i social.

Per contribuir a la creació d’aquest espai de debat o ecosistema teòric-pràctic a Catalunya,  Enginyers Industrials de Catalunya i l’Associació GrausTIC. amb la col·laboració d’Invenies hem organitzat una Jornada sobre el futur de les smart cities al nostre país.

La inscripció a la jornada és gratuïta però les places són limitades. Cal enviar un e-mail confirmant l’assistència a: inscripcions@invenies.eu
Veure programa complert

eic      invenies-logo-04-143x59px     graustic